Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ MOCHI ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ MOCHI ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!

Σας έχω «φρέσκα» νέα από το αγαπημένο μου Παρίσι! Αν είστε ήδη εκεί για τις καλοκαιρινές διακοπές ή σκοπεύετε να πάτε, πρέπει να το αναζητήσετε!
Αν δεν γνωρίζετε το Mochi, σας ενημερώνω ότι πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γλυκάκι, που συνηθίζεται και σε άλλες χώρες της Ασίας και καταναλώνεται, απλό ή σε κάποια από τις παραλλαγές, μαζί με το τσάι… και όχι μόνο!
Η αλήθεια είναι πως η ιαπωνική κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα επιδόρπιά της, αλλά το mochi της είναι διάσημο! Αυτές οι γεμιστές και πολύ γευστικές μπάλες ρυζιού είναι μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο.
Φτιάχνονται από glutenous rice, το κολλώδες ρύζι δηλαδή που χρησιμοποιούν οι Ασιάτες. Για όσους το γνωρίζουν αναζητούν συνήθως το daifuku mochi, δηλαδή το γεμιστό mochi. Παραδοσιακά, αυτό γεμίζεται με μια γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια. Το καλύτερο όμως, είναι, πως μπορούμε να το γεμίσουμε με ότι μας αρέσει! Επίσης, μπορεί να γίνει σαν muffin, να γίνει σαν κέικ, να του βάλετε παγωτό, να του δώσετε ότι γεύση και χρώμα θέλετε στη ζύμη.
Σας έπεισα; Αν τα κατάφερα, αναζητήστε το στο «Σπίτι του Μοτσί»!
Μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο στο διαδίκτυο, όμως τώρα το σπίτι του Mochi ανοίγει το πρώτο του κατάστημα στην καρδιά του 6ου διαμερίσματος, rue du Cherche-Midi στο Παρίσι.
Εκεί θα αισθανθείτε σαν να είστε στο παράδεισο του γλυκάκι αυτού. Θα βρείτε όλες τις γεύσεις: τσάι matcha, yuzu, φουντούκι, anko, μαύρο σουσάμι, αμύγδαλο και tutti quanti.
Τι περιμένετε λοιπόν για να απολαύσετε αυτό το μικρό γλυκάκι χωρίς γλουτένη, 100% χορτοφαγικό και χωρίς λιπαρά;
Μη διστάξετε να το αναζητήσετε και στην Αθήνα ή να το ετοιμάσετε και μόνοι σας όπως εσείς θέλετε. Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές στο διαδίκτυο.
La Maison du Mochi
39, rue du Cherche-Midi – 6ος


Related Posts

20 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

20 TIPS ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων που κάθε Χριστούγεννα λάμπει στα γιορτινά τραπέζια. Τα μελομακάρονα μας έχουν έρθει από τη Μικρά Ασία. Ήταν τα γνωστά, σμυρναίικα «φοινίκια» τα οποία ήταν λίγο πιο σκληρά και λιγότερο μελωμένα. Οι νέες νοικοκυρές ίσως βρίσκουν τη συνταγή τους, μπελαλίδικη, αλλά, […]

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Το ελληνικό ευρωπαϊκό ρύζι, εκτός από βασικό συστατικό διατροφής, αποτελεί και ένα προϊόν η καλλιέργεια και παραγωγή του οποίου είναι ιδιαίτερα σημαντικές, τόσο για την οικονομία όσο και για την περιβαλλοντική τους διάσταση.  Η ιστορική διαδρομή που παρουσιάζεται παρακάτω, είναι ενδεικτική της εξέλιξης της καλλιέργειας […]