Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΡΙ, ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΥΡΙ, ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ… ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ!

Οι περισσότεροι θα περιμέναν πως το καλύτερο σε παγκόσμια κλίμακα, θα μας ερχόταν από τη Γαλλία. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας, τον Γάλλο με το μπερέ, με ένα ποτήρι κρασί μπροστά του, κρατώντας στο ένα χέρι ένα κομμάτι μπαγκέτα και στο άλλο ένα κομμάτι τυρί.
Η Γαλλία, μετρά περίπου 2.000 παραγωγούς τυριού και όλοι την έχουμε συνδέσει με το «καλό τυρί». Αλλά και η Ελλάδα, είναι μια χώρα με μεγάλο αριθμό παραγωγών αλλά και τυριών! Άρα, όλοι πιστεύαμε ότι το «καλύτερο» όλων θα προερχόταν από μια χώρα με μακρά ιστορία στα τυριά. Κι όμως… Το καλύτερο τυρί μας έρχεται από την μακρινή Νορβηγία…
Το ονομάζουν Kraftkar, και οι περισσότεροι από μας μπορεί να μη το γνωρίζουμε. Εδώ και 30 χρόνια διοργανώνονται, τα βραβεία World Cheese Awards που ανταμείβουν το καλύτερο τυρί στον κόσμο. Αν και τα γαλλικά τυριά είναι διάσημα, παρ’ όλ’ αυτά, δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να πάρουν τη πρώτη θέση.
Το καλύτερο τυρί λοιπόν, είναι το Kraftkar. Ένα μπλε τυρί που φτιάχνετε στην Tingvollost, σε ένα μικρό οικογενειακό αγρόκτημα στη δυτική ακτή της Νορβηγίας, το οποίο επέλεξαν οι κριτές ανάμεσα σε 3000 τυριά.
Θα μου πείτε τώρα, γιατί το Kraftkar είναι τόσο νόστιμο;
Σύμφωνα με τους κριτές, συνδυάζει την τέλεια υφή, (μαλακιά και κρεμώδες), με μια δυνατή αλλά διακριτική γεύση, που γοητεύει απαλά τον ουρανίσκο μας.
Το μόνο πρόβλημα είναι, πως για να το δοκιμάσουμε, θα πρέπει να ταξιδέψουμε ως τη Νορβηγία! Το τυρί αυτό δεν το βρίσκουμε πουθενά άλλου! Δεν πειράζει, ευκαιρία για ένα μικρό ταξιδάκι!


Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ

ΤΑΡΤΑ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ

Το φλόγιστρο είναι ένα μικρό καμινέτο χειρός, ειδικό για να καίει την επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ για να καραμελώσει.

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ

Αντί του κλασικού, συνηθισμένου σπανακόρυζου, το εμπλουτίζουμε με τυρί, αυγά και τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει και το ψήνουμε σαν σουφλέ, στο φούρνο.