Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΥΖΙ: Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΥΖΙ: Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ

Το ρύζι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες του αναπτυσσόμενου κόσμου και βασικό συστατικό της διατροφής για την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην  Ευρώπη, η καλλιέργεια και παραγωγή του ρυζιού είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την οικονομία όσο και για την περιβαλλοντική της διάσταση.

Το εθνικό πάρκο Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, ως μια από τις σημαντικότερες περιοχές καλλιέργειας ρυζιού στην Ελλάδα  και το εθνικό πάρκο της Αλμπουφέρας, στη Βαλένθια, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές  Natura 2000.  Η καλλιέργεια του ρυζιού στις περιοχές αυτές, συμβάλλει στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, στην αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, στη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, χωρίς να μπορούμε να εξαιρέσουμε τη σημαντικότατη συμβολή στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών, που επιτυγχάνεται μέσω της εργασιακής απασχόλησης που προσφέρει.

Οι κύριες ποικιλίες του Ευρωπαϊκού Ρυζιού που παράγονται στις περιοχές αυτές, είναι οι Καρολίνα και Ρονάλντο, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιρετικής ποιότητας χαρακτηριστικά, αφού διαθέτουν την ιδανική ποσότητα αμύλου, που συντελεί στην διατήρηση της υφής και της σταθερότητας του ρυζιού, κανοντάς το σπυρωτό κατά μαγείρεμα με κρεμώδη και βελούδινη υφή ταυτόχρονα.

Το πρόγραμμα EURICE (Ενέργειες Ενημέρωσης και προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία) είναι μια ευρωπαϊκή δράση με κύριο στόχο την ανάδειξη της βιώσιμης πτυχής που αφορά το Ευρωπαϊκό Ρύζι.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται και παράγεται τηρώντας τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.europeanrice.eu/ & https://www.facebook.com/europeanrice/


Related Posts

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΡΩΝΑ ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΥΖΙ

ΑΡΝΙΣΙΑ ΚΟΡΩΝΑ ΜΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΥΖΙ

Γιορτινή και εντυπωσιακή αρνίσια κορώνα που θα κάνει το τραπέζι σας, ξεχωριστό. Για το ρύζι, μπορείτε να επιλέξετε δικό σας συνδυασμό φρούτων ή και ξηρών καρπών για να το εμπλουτίσετε.Subscribe