destination taste!

ΑΦΡΑΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΑΦΡΑΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΑΦΡΑΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

: 8-10
: 15 min
: 30 min
           
: 6 hr

Τόσο αφράτη τούρτα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει… Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις φράουλες με όποιο φρούτο εποχής θέλετε.

Ingridients
  • Για το παντεσπάνι
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • Για την σαντιγί και την επικάλυψη
  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσανάκι τους και πλυμένες
Instructions
  • Step 1 Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
  • Step 2 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το εξάρτημα «σύρμα» (αυτό που μοιάζει με το κλασικό σύρμα χειρός), μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνω πασπαλιστά στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι, στο οποίο έχω ανακατέψει τη σκόνη βανίλιας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Step 3 Σε ένα ρηχό ταψί στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτου και πάνω του ακουμπάω ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ. Τυλίγω και σφίγγω το αλουμινόχαρτο γύρω από τα εξωτερικά τοιχώματα του τσερκιού, ώστε τώρα το τσέρκι να αποκτήσει μια βάση.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα μέσα στο τσέρκι και το ψήνω για 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να φουσκώσει. Βγάζω το τσέρκι από το φούρνο, αφήνω το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρω, ανοίγοντας το τσέρκι. Το τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες, για να κόβεται εύκολα.
  • Step 5 Στη συνέχεια με ένα μεγάλο μαχαίρι (π.χ. το μαχαίρι του ψωμιού), κόβω οριζοντίως το παντεσπάνι στη μέση, αποκτώντας έτσι δύο στρογγυλές φέτες.
  • Step 6 Για την σαντιγί: Αφήνω κατά μέρος 8 από τις φράουλες και πολτοποιώ τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
  • Step 7 Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί. Αφήνω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από τη σαντιγί και προσθέτω στην υπόλοιπη σαντιγί τον πολτό φράουλας. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις.
  • Step 8 Για τη συναρμολόγηση: Βάζω τη μία φέτα από παντεσπάνι σε μια στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος και τη ραντίζω με το μισό κονιάκ. Από πάνω απλώνω τη μισή σαντιγί και σκεπάζω με τη δεύτερη φέτα από παντεσπάνι, την οποία ραντίζω με το υπόλοιπο κονιάκ. Καλύπτω με την υπόλοιπη σαντιγί και ισιώνω καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Step 9 Στη συνέχεια, με τη σπάτουλα απλώνω τα δύο φλιτζάνια σαντιγί που έχω αφήσει κατά μέρος στην επιφάνεια και στα πλαϊνά της τούρτας.
  • Step 10 Βάζω την τούρτα για 2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει η σαντιγί.
  • Step 11 Λίγο πριν σερβίρω την τούρτα κόβω σε λεπτές φέτες τις φράουλες που άφησα κατά μέρος και τις απλώνω με όμορφο τρόπο στην επιφάνεια της τούρτας. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.