Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 12 hr

Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι... Κρεμώδες με πλούσια υφή θα το λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα κράνμπερις, σταφίδες ή να αλλάξετε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς.

Ingridients
  • 150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 8 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. κακάο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα, σπασμένες
  • μικρά ζαχαρωτά για το στόλισμα
Instructions
  • Step 1 Στρώνω με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Step 2 Βάζω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για λίγο.
  • Step 3 Σε ένα μπολ βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάω με το σύρμα ή το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένα υπόλευκο, αφράτο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς και επαναφέρω το μπολ στην κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 4 Βάζω το βούτυρο και το κακάο σε ένα μπολ και το λιώνω στα μικροκύματα. Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα.
  • Step 5 Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων, το μείγμα του βουτύρου-κακάο και τις θρυμματισμένες μπάρες δημητριακών. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω το παρφέ στην κατάψυξη για 12 ώρες.
  • Step 6 Ξεφορμάρω αναποδογυρίζοντας το παρφέ σε μια πιατέλα, στολίζω με ζαχαρωτά και κόβω με ζεστό μαχαίρι (βουτάω το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό, σκουπίζω με πετσέτα και αμέσως κόβω σε φέτες).

Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.



Subscribe