Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ

: 8-10
: 40 min
           
: 6 hr

Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο. Αυτό μου έδωσε την ιδέα για μια τούρτα που συνδυάζει τις δύο αγαπημένες μου γεύσεις. Είναι πανεύκολη, εντυπωσιακή και πεντανόστιμη!

Ingridients
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μαρμελάδα νεκταρίνι
  • Για το σερβίρισμα
  • ½ κουτί πουράκια σοκολάτας
  • 3-4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού νεκταρίνι
  • 1-2 νεκταρίνια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
Instructions
  • Step 1 Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί.
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά, το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  • Step 3 Στρώνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή μια φαρδιά σαλατιέρα με διάφανη μεμβράνη. Αδειάζω το μισό μίγμα του παγωτού. Σκορπίζω τη μισή μαρμελάδα νεκταρίνι και ανακατεύω απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα του παγωτού και την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ανακατεύω και πάλι απαλά με ένα πηρούνι για να σκορπίσει η μαρμελάδα.
  • Step 4 Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  • Step 5 Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Κολλάω περιμετρικά τα πουράκια σοκολάτας και καλύπτω την επιφάνεια με μαρμελάδα. Στολίζω με τα φρέσκα νεκταρίνια και σερβίρω.

Related Posts

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.