Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

: 6-8
: 35 min
: 10 min
           
: 3 hr

Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει μέσα της μια βελούδινη και μυρωδάτη κρέμα και σερβίρεται κρύα.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 2 έτοιμα στρογγυλά παντεσπάνια σοκολάτας (θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • Για την κρέμα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι (ή λεμόνι)
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) κρέμα γάλακτος
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη σκόνη βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού). Τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα υλικά να ενωθούν σε ένα πηχτό και λείο μείγμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζω την κρέμα με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την στην επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά.
  • Step 2 Συναρμολόγηση: Παίρνω ένα γυάλινο μπολ με διάμετρο 24 εκ. και το ντύνω εσωτερικά με διάφανη μεμβράνη, η οποία πρέπει να εξέχει αρκετά από τα χείλη του μπολ.
  • Step 3 Ραντίζω το ένα παντεσπάνι με τον μισό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και το εφαρμόζω στον πυθμένα του μπολ, καλύπτοντας και λίγο από τα τοιχώματα. Αδειάζω την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι. Ραντίζω το δεύτερο παντεσπάνι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και σκεπάζω προσεκτικά την κρέμα, φροντίζοντας οι άκρες των δύο παντεσπανιών να ενωθούν όσο γίνεται, κλείνοντας μέσα την κρέμα.
  • Step 4 Σκεπάζω το επάνω παντεσπάνι με την μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα του μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Step 5 Βγάζω το μπολ από το ψυγείο και ξεσκεπάζω την επιφάνεια της τούρτας από τη μεμβράνη. Πάνω στο μπολ ακουμπάω μια στρογγυλή σχαρίτσα, την πιάνω με το ένα χέρι μου και, με το άλλο χέρι, πιάνω το μπολ από τη κάτω πλευρά του και το αναποδογυρίζω, κρατώντας σταθερά τη σχάρα, ώστε τη τούρτα να ακουμπήσει στη σχάρα. Τοποθετώ τη σχάρα με προσοχή σε μια μεγάλη πιατέλα και αφαιρώ τη μεμβράνη.
  • Step 6 Για την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη σπασμένη κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να φτιάξω ένα λείο και βελούδινο μείγμα. Περιχύνω την τούρτα με το μείγμα αυτό και πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρω.

Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.