Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ CARROT CAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ CARROT CAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ CARROT CAKE ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

: 10-12
: 30 min
: 45 min

Carrot cake σίγουρα έχετε φτιάξει, αλλά σ’ αυτή τη συνταγή, η αποκάλυψη είναι το αλεύρι βρώμης. Λεπτό, φίνο και τόσο γευστικό που θα σας ξετρελλάνει!

Ingridients
  • Για το κέικ
  • 500 γρ. αλεύρι βρώμης Μύλοι Δάκου
  • 20 γρ. σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 8 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 480 γρ. ηλιέλαιο
  • 400 γρ. καρότα τριμμένη
  • 240 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ανανάς αποξηραμένο, ψιλοκομμένος
  • Για τη σάλτσα καραμέλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • ¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 210 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 180 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 380 γρ. ζάχαρη άχνη Ωμέγα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Για τη διακόσμηση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φλέικς καρύδας
  • Καροτάκια από ζαχαρόπαστα ή μάρτζιπαν
Instructions
  • Step 1 Για το κέικ καρότου: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 23-25 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το ηλιέλαιο και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα προσθέτω το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύω για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέτω τα καρότα και τα καρύδια, δουλεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Step 3 Χωρίζω το μείγμα στα 2 ταψάκια, σκορπίζω τον ανανά και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή βγάζω από το φούρνο. Τα αφήνω για 30 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την καραμέλα: Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνω με προσοχή την κρέμα και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτω το βούτυρο και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη σάλτσα σε μια κανάτα. Την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 5 Για την κρέμα: Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ. Προσθέτω την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, αφράτο μείγμα.
  • Step 6 Για τη συναρμολόγηση: Αφού τα κέικ έχουν κρυώσει εντελώς παίρνω ένα μαχαίρι και αφαιρώ τυχόν φουσκώματα, έτσι ώστε να είναι ισόπαχοι οι δίσκοι.Βάζω τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και ρίχνω στο κέντρο αρκετή σάλτσα καραμέλας. Απλώνω μια γενναία δόση κρέμας και απλώνω με μια σπάτουλα. Καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο τον οποίο ραντίζω με σάλτσα καραμέλας. Διακοσμώ με ροζέτες κρέμας, καροτάκια ζαχαρόπαστας και φλέικς καρύδας.