Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

: 10-12
: 30 min
: 25 min
           
: 3 hr

Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. φουντούκια ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 4 αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 25 ml κονιάκ
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τα αχλάδια
  • 3 μεγάλα αχλάδια, κατά προτίμηση σκληρά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 ml κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • Για την κρέμα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Καραμελωμένα φουντούκια
  • Καραμελωμένα αχλάδια
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Βάζω τα φουντούκια στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Χωρίζω τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Step 2 Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω τη μαρέγκα σε δύο δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτω την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύω.
  • Step 3 Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Αφαιρώ τα τοιχώματα, αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Step 5 Για τα αχλάδια: Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω τα αχλάδια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το κονιάκ. Αφήνω τα αχλάδια να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με το κορν φλάουρ, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Step 6 Για την κρέμα και την συναρμολόγηση: Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.
  • Step 7 Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μπολ και το αφρατεύω με το μίξερ. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια και μόλις ενωθεί στο μείγμα σταματάω το μίξερ. Προσθέτω την σαντιγί σε 2 δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνω τα κρύα αχλάδια με την καραμέλα τους και ανακατεύω απαλά.
  • Step 8 Κόβω το κέικ με ένα πριονωτό μαχαίρι οριζόντια σε δύο δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω με μια σπάτουλα και καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο (την κομμένη πλευρά προς τα πάνω). Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Step 9 Ξεφορμάρω την τούρτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, μπορείτε να καραμελώσετε φουντούκια και 1 ολόκληρο αχλάδι για να τη διακόσμηση.

Related Posts

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.