destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 6
: 20 min
: 40 min

Κυριακάτικο φαγάκι που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Φυσικά, τις μελιτζάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά εγώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς περιττά λάδια.

Ingridients
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, άκοπη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 12-15 φύλλα βασιλικό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε λεπτές φέτες. Τις αλατίζω και τις αφήνω για 30 λεπτά σε σουρωτήρι. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω τις μελιτζάνες σε 2 λαμαρίνες και τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνω τις μελιτζάνες για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ο χρόνος εξαρτάται ανάλογα με το πάχος που θα τις κόψετε).
  • Step 2 Πλένω τα λαχανικά, τα σκουπίζω και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω όλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Step 3 Για την γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μοτσαρέλα, τα μισά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω καλά.
  • Step 4 Στρώνω τις περισσότερες μελιτζάνες σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. καλύπτοντας όλη τη βάση και τα πλαϊνά. Αδειάζω τη γέμιση, ισιώνω με ένα κουτάλι και καλύπτω με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Πιέζω με ένα κουτάλι στο κέντρο και τοποθετώ εκεί την φρέσκια μοτσαρέλα. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
  • Step 5 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το φαγητό για 15 λεπτά. Ξεφορμάρω και σκορπίζω τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ ΛΙΠΟΣ

Η μελιτζάνα, είναι πρωταθλήτρια Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό που ενισχύει την απώλεια βάρους, έτσι λοιπόν είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του λίπους! Αν θέλετε να δοκιμάσετε την απορροφητική της ικανότητα, κόψτε μερικές φέτες, σόταρε τες λίγο στο ελαιόλαδο και δείτε τι θα κάνει! Θα δείτε […]

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Αν τα τσουρέκια έχουν αρχίσει να μπαγιατεύουν, δεν τα πετάμε. Φτιάχνουμε χορταστικές αυγόφετες με πλούσια σαντιγί και φρέσκιες φράουλες. Το τέλειο πρωϊνό ή ένα γλυκό σνακ για τα παιδιά!



Subscribe