Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 12 min

Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018

Υλικά
  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 6 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 100 γρ. Arla αυθεντικό Regato, τριμμένο
  • 6 φέτες τυρί Arla Havarti
  • 18 φετάκια σαλάμι αέρος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να στεγνώσουν τα λαχανικά από τα υγρά τους και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Καθαρίζουμε το τηγάνι και το επαναφέρουμε στη φωτιά. Βάζουμε μια μεγάλη τορτίγια στο τηγάνι και απλώνουμε τα μισά σωταρισμένα λαχανικά, τις μισές φέτες σαλάμι, το μισό ρεγκάτο και τις μισές φέτες Havarti. Σκεπάζουμε με μια δεύτερη τορτίγια και ψήνουμε 2-3 λεπτά. Με προσοχή γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
  • Βήμα 3 Βγάζουμε την γεμιστή τορτίγια σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βήμα 4 Κόβουμε τις τορτίγιες σε τρίγωνα και σερβίρουμε αμέσως.