Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

: 4
: 10 min
: 10 min
:

Αν σας περισσέψει Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι μπορείτε να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας υπέροχα σάντουιτς με τορτίγια και φρέσκα λαχανικά.

Ingridients
  • 200 γρ. πανσέτα με γλάσο από πετιμέζι και λεμόνι
  • 4 τορτίγιες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω κάποια λιπαρή ουσία και βάζω μία μία τις τορτίγιες να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Απλώνω τις τορτίγιες επάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  • Step 2 Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα κρεμμύδια και σοτάρω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνω με το μπαλσάμικο και αφήνω τα κρεμμύδια να το απορροφήσουν.
  • Step 3 Ψιλοκόβω την πανσέτα σε μικρά κομματάκια και τα μοιράζω στο κέντρο τις κάθε τορτίγιας. Στη συνέχεια μοιράζω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τις ντομάτες, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και τον μαϊντανό. Αλατίζω, τυλίγω τις τορτίγιες σφικτά και σερβίρω αμέσως.