Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τιραμισού με κράνα Ολύμπου

Τιραμισού με κράνα Ολύμπου
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 30΄ 4 – 6 μερίδες 8 ώρες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Πιερία!
Υλικά Εκτέλεση
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 30 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 200 γρ. μαρμελάδα κράνο
  • 1 σφηνάκι λικέρ κράνο
  • 150 γρ. Βυσσινάδα
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σαντιγί μαζί με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το τυρί κρέμα μαζί με τη 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη, προσθέτω τη βανίλια και έπειτα ενσωματώνω σιγά σιγά την σαντιγί μέσα στην κρέμα τυριού.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη βυσσινάδα με το λικέρ.
Παίρνω μια στενόμακρη φόρμα του κέικ, στρώνω πλαστική μεμβράνη στον πάτο, και ξεκινάω με μια στρώση μαρμελάδας κράνο. Βουτάω τα σαβαγιάρ στο μίγμα της βυσσινάδας και τα στρώνω επάνω στη μαρμελάδα. Απλώνω τη μισή κρέμα και σκορπίζω λίγες κουταλιές μαρμελάδα. Σκεπάζω με μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στη βυσσινάδα και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα. Σκορπάω πάλι λίγες κουταλιές μαρμελάδας και τέλος σκεπάζω με τα τελευταία μπισκότα. Σκεπάζω και το πάνω μέρος με μεμβράνη και τοποθετώ το γλυκό για 8 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει καλά η κρέμα.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.