destination taste!

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΥΡΑ

: 4
: 10 min
           
: 1 hr

Για ένα τιραμισού γρήγορο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα από φρέσκα μούρα ή βατόμουρα, που θα βρούμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Στην περίπτωση αυτή στραγγίζουμε καλά τα φρούτα πριν τα χρησιμοποιήσουμε και ραντίζουμε τα τριμμένα μπισκότα με 3 – 4 κουτ. σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας.

Ingridients
  • 12 μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κονσέρβα μούρα σε σιρόπι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλο κόκκινο φρούτο σε κονσέρβα, όπως βατόμουρα ή κεράσια)
Instructions
  • Step 1 Τρίβω τα πτι-μπερ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Step 2 Χαράζω το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σπόρια. Τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Step 3 Σε 4 χαμηλά και φαρδιά ποτήρια μοιράζω τα τριμμένα πτι-μπερ και τα βρέχω με το σιρόπι της κονσέρβας. Μοιράζω τα μούρα (ή όποιο άλλο φρούτο έχω επιλέξει) στα ποτήρια και τα σκεπάζω με την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρω.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.



Subscribe