Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΙΚΗ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

: 4
: 15 min
: 30 min

Παραδοσιακή συνταγή από το Αγιάσι Αδάνων. Σπάνια γεύση και νοστιμιά ο παστουρμάς καμήλας που τονώνει το «ουδέτερο» κοτόπουλο.

Ingridients
  • 1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 1 μπούτι κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 100 γρ. παστουρμάς καμήλας
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με τα κομμάτια πιπεριάς. Μόλις μαραθούν, προσθέτω τα κομμάτια κοτόπουλου. Τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με τη μουστάρδα. Μόλις ροδίσουν, ρίχνω και το σκόρδο και ανακινώ το τηγάνι. Σβήνω με το κονιάκ. Προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνω να πάρουν βράση. Σκεπάζω με τις φετούλες παστουρμά και αφήνω το φαγάκι βράσει να μείνει με το λαδάκι του.
  • Step 2 Σερβίρω την τηγάνια ζεστή.