destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

: 12
: 30 min
: 30 min

Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να τα εμπλουτίσουμε και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως μάραθο, άνηθο, δυόσμο, βασιλικό κ.ά.

Ingridients
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού (250 ml) φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότα, κολοκυθάκια, φύλλα από σπανάκι, ξερά ή φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο κ.ά.)
  • 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για συνοδευτικό:
  • γιαούρτι (σκέτο ή ανακατεμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά),
  • φέτες από βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  • Step 2 Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω με ένα πιρούνι με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω έναν μέτριο χυλό. Προσθέτω το τυρί και τα λαχανικά και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση χυλού στο τηγάνι. Το ανακινώ κυκλικά για να καλύψει ο χυλός όλο τον πυθμένα, ομοιόμορφα. Την ψήνω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά. Με μια φαρδιά σπάτουλα αναποδογυρίζω την τηγανίτα στο τηγάνι και την ψήνω για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  • Step 4 Τη βάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω τη διαδικασία, βάζοντας από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι ανά δύο ή τρεις τηγανίτες.
  • Step 5 Σερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι και φέτες ζαμπόν.

Related Posts

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA;

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ CHIA;

Μιλάνε πολύ για το chia τώρα τελευταία! Κάνει το γύρο του κόσμου και δεν έχουν άδικο… σας αποκαλύπτω όλες τις αρετές του και είναι πολλές. Το chia είναι χωρίς γλουτένη και πολύ θρεπτικό Οι σπόροι Chia είναι χωρίς γλουτένη και έχουν μόνο καλά πράγματα. Δηλαδή […]

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

Η επαρκής πρόσληψη αντιοξειδωτικών είναι ιδιαίτερα σημαντική στην παιδική ηλικία, εφόσον ο οργανισμός στη δεδομένη χρονική περίοδο χτίζει τα θεμέλιά του, προκειμένου να είναι γερός και δυνατός στην εφηβική και ενήλικη ζωή! Η ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ασπίδας προστασίας των παιδιών είναι σημαντική για την: • […]