Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

: 45-50 τηγανίτες
: 20 min
: 30 min

Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν θέλουμε, μπορούμε να τις περιχύσουμε με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσουμε με σκόνη κανέλας, σαν λουκουμάδες.

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 3 κοφτές κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ι λοβό βανίλιας
  • 300 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάω τα αβγά με το σύρμα. Προσθέτω το γάλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Χαράζω το λοβό της βανίλιας με ένα κοφτερό μαχαιράκι, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω στο μίγμα.
  • Step 2 Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας με το σύρμα διαρκώς, ώσπου να ετοιμάσω έναν πηχτό χυλό.
  • Step 3 Ρίχνω το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνω να κάψει. Παίρνω χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνω κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία, βυθίζω το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό, πριν βάλουμε χυλό).
  • Step 4 Τηγανίζω τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζω από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Μετά από 3 λεπτά μεταφέρω τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζω με ζάχαρη. Τις σερβίρω ζεστές.
  • Step 5 Η συμβουλή μου: Εάν θέλετε, μπορείτε να περιχύσετε τις τηγανίτες σας με θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσετε με σκόνη κανέλας. Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα μπορούν να συμπληρώσουν την «αμαρτία». Δοκιμάστε το!

Related Posts

ΚΥΔΩΝΙΑ… ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ «ΒΡΟΧΑΡΗ»

ΚΥΔΩΝΙΑ… ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ «ΒΡΟΧΑΡΗ»

Στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού έμπαινες από μια αυλόπορτα σε μια μεγάλη αυλή. Είχε πολλά δεντρά1: κυδωνιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, μανταρινιές, ρογδιές, μπουρνελιές και δάφνη. Πηγαίνοντας προς την κεντρική είσοδο του σπιτιού είχε πολλές γλάστρες, άλλες πήλινες και άλλες γκαζοντενέκες με βασιλικούς, δίκταμο, έρωντα, […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ ΜΗΛΑ

Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες μήλου.