Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 10 min
           
: 1 hr

Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό.

Ingridients
  • 1 μέτριο αγγούρι, κατά προτίμηση βιολογικό, με τη φλούδα του, καλά πλυμένο
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, αγελαδινό ή πρόβειο
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδο (ή όσο θέλουμε), τριμμένες στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • περίπου 100 ml ελαιόλαδο
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή, για να μην μαυρίσουν
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Τρίβω το αγγούρι στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, το στύβω καλά με τα χέρια και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Step 2 Σκεπάζω το μπολ και αφήνω το τζατζίκι στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών του. Το σερβίρω κρύο.

Related Posts

ΑΒ: Γεύσεις Ελλάδας από τη Μακεδονία

ΑΒ: Γεύσεις Ελλάδας από τη Μακεδονία

Από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε στη Μακεδονία μέσα από τα καταστήματα ΑΒ Σε κάθε προϊόν των ντόπιων παραγωγών της, σε κάθε συνταγή της φημισμένης κουζίνας της, συνυπάρχουν αρμονικά αιώνες επιρροών. Κάθε γεύση κρύβει μέσα της μια μοναδική σύνθεση γνώσης και φαντασίας, […]

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]