Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

: 4-6
: 1 hr
: 1 hr 30 min

Ένα γιορτινό φαγητό με λεπτή γεύση και εξαιρετικά αρώματα. Η γλύκα των σύκων αναδεικνύει τέλεια το ντελικάτο κουνελάκι.

Ingridients
  • 1 κουνέλι περίπου 1 κιλό, ξεκοκαλισμένο
  • 400 γρ. συκωτάκια πουλερικών
  • 3 μικρά κρεμμύδια
  • 500 γρ. λουκάνικα χοιρινά – όχι, πολύ λιπαρά –
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 3 σύκα ξερά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) κονιάκ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 8 – 10 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνω τα σύκα με το κονιάκ να μουλιάσουν.
  • Step 3 Ρίχνω στη μηχανή του κιμά ή σε ένα μπλεντεράκι το κρέας από το κουνέλι, τα κρεμμύδια και τα συκωτάκια τα κιμαδοποιώ όλα μαζί.
  • Step 4 Αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ.
  • Step 5 Αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και προσθέτω τη γέμιση στο μίγμα του κιμά. Προσθέτω επίσης, το αυγό, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα φουντούκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 6 Στραγγίζω τα σύκα από το κονιάκ, τα ψιλοκόβω και τα κρατάω στην άκρη.
  • Step 7 Ρίχνω το κονιάκ το μίγμα του κιμά και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Step 8 Σε μια πορσελάνινη φόρμα για τερίνα στρώνω τις μισές φέτες μπέικον. Στρώνω το μισό μίγμα του κιμά. Αραδιάζω τα σύκα και σκεπάζω με το υπόλοιπο μίγμα. Καλύπτω με τις υπόλοιπες φέτες μπέικον.
  • Step 9 Ψήνω την τερίνα σε μπεν μαρί* για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  • Step 10 * Τοποθετώ την τερίνα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe