Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δίχρωμη και δροσερή τερίνα με την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού και τη γλύκα των φρούτων. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα είναι της εποχής ή αγαπάτε περισσότερο.

Ingridients
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μύρτιλλα
  • 150 γρ. φρέσκα βύσσινα, πλυμμένα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι βύσσινο
Instructions
  • Step 1 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά. Στρώνω στην βάση λίγα βύσσινα και λίγα μύρτιλλα.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί με υφή γιαουρτιού. Βάζω το γιαούρτι σε ένα άλλο μπολ και το ανακατεύω με το σύρμα να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Step 3 Ραντίζω με λίγο σιρόπι βύσσινο, σκορπίζω τα υπόλοιπα φρούτα και ανακατεύω απαλά.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, στρώνω με το κουτάλι και σκεπάζω με την μεμβράνη. Βάζω την τερίνα στην κατάψυξη για 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Step 5 Βγάζω από την κατάψυξη και με την βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα. Κόβω σε φέτες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe