προορισμός…γεύση!

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, σε αντιοξειδωτικά και σε ιχνοστοιχεία. Και όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε ένα δέρμα πιο όμορφο κάθε μέρα. Λιγότερο απ’ ότι οι κρέμες, οι λοσιόν και οι οροί που χρησιμοποιούμε, αλλά φθηνότερα και πιο φυσικά. Έτσι λοιπόν, για να έχουμε ένα τέλειο δέρμα, γιατί να μη επιλέξουμε καλά τρόφιμα και όχι υπερβολικές ακριβές κρέμες;

  1. Η αγκινάρα
    Η αγκινάρα δεν είναι μόνο ένα λαχανικό πλούσιο σε φυτικές ίνες! Έχει υψηλά αντιοξειδωτικά, και βοηθά να διατηρήσουμε ένα δέρμα απαλό σαν μωρουδίστικο. Επίσης, δίνει έξτρα λάμψη στην επιδερμίδα!
  2. Η γλυκιά πιπεριά
    Όπως και τα περισσότερα κόκκινα και πορτοκαλί λαχανικά, η πιπεριά είναι πλούσια σε καροτενοειδή, και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη γήρανση του δέρματος, και βοηθάει να καταπολεμήσουμε την ακμή και την πρόληψη των ρυτίδων.
  3. Το αμύγδαλο
    Αν τα αμύγδαλα κάνουν καλό για το δέρμα μας, είναι επειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Να ξέρετε ότι η βιταμίνη Ε είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που καταπολεμά αποτελεσματικά την οξείδωση των κυττάρων και τη γήρανση του δέρματος. Για ένα πιο σκληρό και λιγότερο ζαρωμένο δέρμα, τα αμύγδαλα είναι επομένως ένα σνακ που πρέπει να προτιμάτε!
  4. Τα στρείδια
    Τα στρείδια (όπως και όλα τα θαλασσινά) είναι μια σημαντική πηγή ψευδαργύρου. Είναι εξαιρετικό για το δέρμα, επειδή καταπολεμά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή.
  5. Η γκουάβα
    Η γκουάβα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην ελληνική αγορά, παρ’ όλ’ αυτά είναι το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνης C. Κάνει καλό και στο δέρμα μας, γιατί διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου (για λιγότερη χαλάρωση του δέρματος, και λιγότερες ρυτίδες), για την καταπολέμηση κατά του οξειδωτικού στρες (για ένα δέρμα που δεν γερνά τόσο γρήγορα), και να κάνει την επιδερμίδα λιγότερη θαμπή και ιδιαίτερα λαμπερή.
  6. Το σκόρδο
    Χάρη στην αλλισίνη που περιέχει, το σκόρδο βοηθά στη καταπολεμήσει από τα βακτηρίδια και τους ιούς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: το σκόρδο μας βοηθά επίσης να καταπολεμήσουμε την ακμή, τις λοιμώξεις του δέρματος και ανεπιθύμητα σπυράκια!
  7. Το καρύδι Βραζιλίας
    Σε καθημερινή βάση, το δέρμα μας αντιμετωπίζει πολλές εξωτερικές επιθέσεις, όπως η ακτινοβολία UV, η ρύπανση ή ακόμα και το κάπνισμα. Σας έχω καλά νέα: Το καρύδι Βραζιλίας είναι πολύ πλούσιο σε σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά το δέρμα μας να προστατεύεται από όλες αυτές τις επιθέσεις που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.
  8. Το μάραθο
    Το μάραθο είναι ένα αποτοξινωτικό λαχανικό, το οποίο βοηθά στο σώμα μας να αποβάλει τις τοξίνες. Έτσι, αν θέλετε να έχετε ένα νέο δέρμα, δεν υπάρχει καλύτερο από το μάραθο! Το κερασάκι στη τούρτα; Ο μάραθος βελτιώνει επίσης την υγεία των μαλλιών!
  9. Λάδι καρύδας
    Εάν το λάδι καρύδας είναι ένας πολύ καλός φίλος της όμορφης επιδερμίδας, είναι επειδή περιέχει λαυρικό οξύ, μια λιπαρώδη ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής του δέρματος και της ακμής. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη που είναι γνωστή για να κρατήσει το δέρμα απαλό, ενυδατωμένο και λείο.
  10. Ο σολομός
    Ο σολομός, όπως όλα τα λιπαρά ψάρια, είναι πλούσιος σε ωμέγα-3, είναι από τα καλά λιπαρά που βοηθά το σώμα μας στη καταπολέμηση την επιδερμική φλεγμονή και τις ρυτίδες. Επίσης, το ωμέγα-3 που βρίσκετε στο σολομό συμβάλλει στην καλή ενυδάτωση του δέρματός μας.

© Ντίνα Νικολάου

1 Comment

  1. Πολύ χρήσιμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *