Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά…

1-Την πόρτα ανοιχτή…
Ψήνουμε ψάρια… χμ! μια χαρά ως εδώ. Συνήθως βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και φυσικά κλείνουμε την πόρτα. Για τα ψάρια όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Μετά το τέλος του ψησίματος θα πρέπει να αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή για να φύγει η μυρωδιά… Αν δεν θέλουμε το παστίτσιο που θα ψήσουμε την επόμενη μέρα να μυρίζει ψαρίλα!

2-Προθερμαίνουμε πάντα
Ο λόγος που ζητάμε όλοι να προθερμαίνετε το φούρνο δεν είναι τυχαίως… Σε ότι αφορά το φαγητό, αν το βάλετε σε κρύο φούρνο θα πρέπει να υπολογίσετε πολύ χρόνο μέχρι να ζεσταθεί και να αρχίσει το μαγείρεμά του. Ειδικά με το κρέας… Αν μιλάμε για γλυκά και κέικ εκεί κι αν χρειάζεται προθέρμανση… Όταν βάλουμε το υγρό κέικ στον κρύο φούρνο με την αργή άνοδο της θερμοκρασία θα ρευστοποιηθούν τα υλικά του και δεν θα φουσκώσει ποτέ… Πρέπει ο φούρνος να είναι ζεστός, ώστε να «λειτουργήσει» άμεσα και να φουσκώσει…

3-Καθαρίζουμε μετά το ψήσιμο
Συμβαίνει πολύ συχνά να λερωθεί ο φούρνος κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Είτε φούσκωσε η μπεσαμέλ και «υπερχείλισε», είτε πιτσιλάει η σάλτσα από το γιουβέτσι, είτε το τυρί έλιωσε και «έτρεξε» έξω από το σαγανάκι… Σημασία έχει, αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, να αφήσετε λίγο το φούρνο ώστε να «πέσει» η θερμοκρασία του και μετά να καθαρίσετε με ένα υγρό πανάκι. Διαφορετικά, ότι υπολείμματα υπάρχουν, θα καούν με την επόμενη προθέρμανση και θα μυρίζει όλη η κουζίνα σα να κάψετε το φαγητό.

4-Δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν ψήνουμε κέικ, ψωμιά, τσουρέκια, είναι να ανοίγουμε την πόρτα για να δούμε αν φούσκωσε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το γλυκό… «να το χαιρετήσουμε»! Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίξετε την πόρτα, η είσοδος κρύου αέρα, έχει ως αποτέλεσμα να «ρίξει» απότομα τη θερμοκρασία που έχει αναπτύξει ο φούρνο. Είναι 100% σίγουρο ότι το γλυκό ή το ψωμί να μη φουσκώσει ποτέ!

5-Δεν καθαρίζουμε με χημικά προϊόντα
Σε όλες μας, αρέσει να έχουμε ένα αστραφτερό και πεντακάθαρο φούρνο. Αλλά και η υπερβολή έχει τα όριά της… Ειδικά για τον φούρνο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτέ καθαριστικά προϊόντα με τοξικές ουσίες. Όσο και να προσπαθήσετε να τις «ξεπλύνετε» δεν θα φύγουν ποτέ και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το φαγητό που θα βάλετε την επόμενη φορά να γίνει επικίνδυνο…


Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ½ εκ. ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 500 γρ. μίξη από διάφορα μανιτάρια –πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκά 4 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα […]