Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

: 6
: 20 min
: 15 min
           
: 2 hr

Σχεδόν εθιστικές αυτές οι τάρτες που είμαι σίγουροι ότι οι chocoholics θα τις λατρέψουν. Η κανέλα, δυναμώνει τη γεύση της σοκολάτας και δίνει ένα απαλό, ονειρεμένο άρωμα.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 215 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 95 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 25 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Για την κρέμα σοκολάτα
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Μαρέγκες
  • ζαχαρωτά
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Βάζω όλα τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύω για 1 λεπτό με το φτερό. Χαμηλώνω την ταχύτητα και ρίχνω σταδιακά το βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Step 2 Χτυπάω το αυγό με το πηρούνι και το ρίχνω στον κάδο συνεχίζοντας να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενωθεί στα υλικά, σταματάω το μίξερ και τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 3 Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και κόβω με το τσέρκι 6 στρογγυλούς δίσκους. Τοποθετώ τους δίσκους σε ισάριθμες φόρμες. Με το ροδάκι της πίτσας κόβω λεπτές λωρίδες πλάτους 1 εκ. και τις τοποθετώ στην περιφέρεια των δίσκων, κολλώντας τες στα τοιχώματα των ταρτών. Τρυπάω διάσπαρτα της τάρτες με ένα πηρούνι και τις βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τις τάρτες από το ψυγείο και ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Τις αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Step 5 Για την κρέμα σοκολάτα: Βάζω το τυρί κρέμα, την κανέλα και την άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα για να αφρατέψει.
  • Step 6 Βάζω την σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετώ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για λίγο.
  • Step 7 Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνω τα 3 μείγματα με απαλές κινήσεις και μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Step 8 Γεμίζω τις τάρτες, στολίζω με φρέσκα φρούτα, μαρέγκες και ζαχαρωτά και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΣΠΡΕΣΟ & ΣΜΕΟΥΡΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΣΠΡΕΣΟ & ΣΜΕΟΥΡΑ

Γιορτινή τάρτα, τέλεια για τα ιδιαίτερα καλέσματα. Αν θέλετε μπορείτε να διαλέξετε διάφορα κόκκινα φρούτα για μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία.

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΦΟΡΜΑΣ

Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.