Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ

: 8
: 30 min
: 20 min
           
: 1 hr

Τα μούσμουλα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά είναι πεντανόστιμα και την Άνοιξη τα βρίσκουμε σε όλους τους πάγκους της λαϊκής. Είναι οικονομικά και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αγαπήσετε όταν τα δοκιμάσετε!

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την μους
  • 750 γρ. ώριμα μούσμουλα
  • 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, εκχύλισμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα μούσμουλα
  • Ζαχαρωτά λουλούδια
  • Πέρλες
  • Μαρέγκες
  • Ζάχαρη άχνη
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να ενωθούν όλα μαζί. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 12 εκ., 6-8 δίσκους τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 3 Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-7 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις τάρτες από τις φόρμες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την μους: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλένω τα μούσμουλα, τα καθαρίζω και αφαιρώ τα κουκούτσια. Τα απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν. Ρίχνω τα μούσμουλα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα πολτοποιώ καλά. «Περνάω» τον πουρέ από ψιλό σουρωτήρι για να γίνει όσο πιο βελούδινος γίνεται.
  • Step 5 Βάζω τη ζελατίνη σε ένα μπολ με 3 κουτ. σούπας νερό και την αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσει. Ανακατεύω καλά να διαλυθεί και ρίχνω το μείγμα στον πουρέ φρούτων μαζί με το κονιάκ, ανακατεύω καλά και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα για να πήξει.
  • Step 6 Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί.
  • Step 7 Βγάζω τον πουρέ φρούτων από το ψυγείο και προσθέτω σε δόσεις την σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Step 8 Γεμίζω τις κρύες τάρτες και στολίζω με φρέσκα μούσμουλα, μαρέγκες και διακοσμητικές πέρλες. Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, από το 1932 μας προσφέρει Ελληνικά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας και άριστης γεύσης, σε πάνω από 80 διαφορετικά σχήματα. Παρασκευάζονται με αγάπη και φροντίδα από 100% σιμιγδάλι επιλεγμένου σκληρού σιταριού της μητρικής εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ στις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής της εταιρείας και […]

ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ SENCOR

ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ SENCOR

Ο φρέσκος χυμός φρούτων και ο χυμός λαχανικών είναι υπόθεση …της στιγμής. Απαιτείται μόνο λίγη ώρα προετοιμασίας, και μία συσκευή προετοιμασίας για smoothies. Η ανάλωση των χυμών γίνεται αμέσως μετά την παρασκευή, για να αφομοιωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό σας. Επίσης, ο […]