Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH

: 8
: 30 min
: 20 min
           
: 1 hr

H κρέμα butterscotch είναι η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων την οποία βρίσκαμε στις μικρές καραμέλες με το χρυσόχαρτο. Είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στην ένωση των μειγμάτων καθώς η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία και μόλις προσθέσετε το κρύο μείγμα θα φουσκώσει. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τις τάρτες και με σοκολατένια βάση. Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες στην συνταγή «Τάρτες με σοκολάτα και κανέλα».

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα butterscotch
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 480 ml γάλα
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μαρέγκες
  • Καραμέλες γάλακτος
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 10-12 εκ., 7-8 δίσκου τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, ή μπορώ να την αφήσω ολόκληρη και να την μεταφέρω σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 3 Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις τάρτες από τις φόρμες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα: Σε μια αντικολλητική χαμηλή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τοποθετώ σε χαμηλή φωτιά και αφήνω να λιώσει το βούτυρο και ακολούθως να λιώσει η ζάχαρη. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.
  • Step 5 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το γάλα και προσθέτω τους κρόκους και το αλάτι. Περνάω το μείγμα από ψιλή σίτα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Step 6 Αδειάζω το γαλατένιο μείγμα στην κατσαρόλα με την καραμέλα (με προσοχή) και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει. Επειδή η διαδικασία γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Step 7 Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
  • Step 8 Για τις τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω το μείγμα της κρέμας στις ψημένες τάρτες και ψήνω για 8-10 λεπτά.
  • Step 9 Τις αφήνω να κρυώσουν και στολίζω με μαρέγκες, και καραμέλες γάλακτος. Πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΛΑΔΕΡΑ

Τα λαδερά είναι μια κατηγορία φαγητών που χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα. Τα φρέσκα υλικά, το ελαιόλαδο, τα άφθονα μυρωδικά, το ξεροψημένο ψωμί που τα συνοδεύει, η αγαπημένη μας φέτα… όλα αυτά θυμίζουν καλοκαίρι. Τα έχουμε ταυτίσει με τη ζεστασιά του σπιτιού και την αγάπη των […]

ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΕ… ΦΑΝΤΑΣΙΑ!

ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΕ… ΦΑΝΤΑΣΙΑ!

Μπορεί το ποτό, ο χυμός ή το αναψυκτικό να είναι η πρώτη ύλη για το ποτήρι μας, τα παγάκια όμως, μπορούν να δώσουν χρώμα, γεύση και ελκυστική εμφάνιση σε ότι κι αν σερβίρουμε. Προτάσεις, λοιπόν, για ευφάνταστα παγάκια που θα εντυπωσιάσουν και την πιο ταπεινή […]