Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ BUTTERSCOTCH

: 8
: 30 min
: 20 min
           
: 1 hr

H κρέμα butterscotch είναι η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων την οποία βρίσκαμε στις μικρές καραμέλες με το χρυσόχαρτο. Είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στην ένωση των μειγμάτων καθώς η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία και μόλις προσθέσετε το κρύο μείγμα θα φουσκώσει. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τις τάρτες και με σοκολατένια βάση. Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες στην συνταγή «Τάρτες με σοκολάτα και κανέλα».

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα butterscotch
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 480 ml γάλα
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μαρέγκες
  • Καραμέλες γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 10-12 εκ., 7-8 δίσκου τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, ή μπορώ να την αφήσω ολόκληρη και να την μεταφέρω σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 3 Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις τάρτες από τις φόρμες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα: Σε μια αντικολλητική χαμηλή κατσαρόλα βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τοποθετώ σε χαμηλή φωτιά και αφήνω να λιώσει το βούτυρο και ακολούθως να λιώσει η ζάχαρη. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.
  • Βήμα 5 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το γάλα και προσθέτω τους κρόκους και το αλάτι. Περνάω το μείγμα από ψιλή σίτα και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.
  • Βήμα 6 Αδειάζω το γαλατένιο μείγμα στην κατσαρόλα με την καραμέλα (με προσοχή) και μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει. Επειδή η διαδικασία γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία, θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Βήμα 7 Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
  • Βήμα 8 Για τις τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Μοιράζω το μείγμα της κρέμας στις ψημένες τάρτες και ψήνω για 8-10 λεπτά.
  • Βήμα 9 Τις αφήνω να κρυώσουν και στολίζω με μαρέγκες, και καραμέλες γάλακτος. Πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Άρτου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών (UIB), με κεντρικό σύνθημα «Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας ή αγοράστε το από τον φούρνο της γειτονιάς σας». Το ψωμί είναι το κατ’ εξοχήν παγκόσμιο προϊόν διατροφής. Διαχρονικό, […]

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.