Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

: 6
: 30 min
: 45 min

Η κρέμα μπουγάτσας είναι από τις αγαπημένες μου την οποία φτιάχνω και για τάρτες ή και ποτηράτα γλυκά. Αν θέλετε μπορείτε να την αρωματίσετε με λίγη μαστίχα, με λίγο λικέρ τριαντάφυλλο ή λικέρ αμύγδαλο.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • Για την επιφάνεια
  • 200 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο, ή άλλη της αρεσκείας σας
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα μπουγάτσας: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το ξύσμα λεμονιού,τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη πρέζα αλατιού. Όταν το μίγμα ζεσταθεί αρκετά προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα τραβάω το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτω σταδιακά το μίγμα των αυγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Το σκεπάζω με διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα και το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 2 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να ενωθούν όλα μαζί. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 12 εκ., 6-8 δίσκους τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 4 Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά.
  • Step 5 Βγάζω τις τάρτες από το φούρνο και τις γεμίζω με την κρέμα μπουγάτσας. Σκορπίζω την μαρμελάδα και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει η κρέμα.

Related Posts

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ, ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Aν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22-24 εκ. Αυτό θα χρειαστεί περισσότερες βανίλιες τις οποίες θα στρώσετε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.