Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 4
: 30 min
: 30 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Καλοκαιρινή πεντανόστιμη πρόταση της Ντίνας Νικολάου! Μια τάρτα με υπέροχα χρώματα και πλούσια διατροφική αξία. Οι χρωματιστές πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και Βιταμίνη Α, δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης περιέχουν μεγάλη συγκέντρωση καροτενοειδών. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια, οι παθήσεις των ματιών και ορισμένες μορφές καρκίνου. Το μείγμα τυριών προσθέτει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που θα σας χορτάσουν, ενώ το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος ενισχύουν την τάρτα με βιταμίνες A και D. Πολύ ωραία πρόταση, ιδανική εναλλακτική και για εκείνους που δεν είναι φίλοι των λαχανικών.

Ingridients
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 50 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών pasta & gratiner, Arla
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις ταρτιέρες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριές, κολοκύθι, σκόρδο, ντοματίνια) σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Step 2 Αλείφω με βούτυρο 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 15-16 εκ. Κόβω τα δύο φύλλα σφολιάτας στη μέση και προσαρμόζω τα κομμάτια στις ταρτιέρες.
  • Step 3 Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο, τα μοιράζω στις ταρτιέρες και χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C.
  • Step 4 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζω το μείγμα στις 4 ταρτιέρες και πασπαλίζω με το μείγμα τριμμένων τυριών.
  • Step 5 Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η σφολιάτα.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]