Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΤΑΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑΣ

: 4
: 30 min
: 20 min
           
: 3 hr

Eύκολες και δροσερές τάρτες που μπορείτε να φτιάξετε με όποια κόκκινα φρούτα είναι διαθέσιμα στη λαϊκή. Φράουλες, μύρτιλα, κεράσια, ράσμπερις… το μόνο που χρειάζεται είναι να τα παγώσετε για 12 ώρες στην κατάψυξη.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 120 γρ. φράουλες ή άλλα κόκκινα φρούτα (παγωμένες στην κατάψυξη για 12 ώρες)
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 125 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Μαρέγκες
  • ζαχαρωτά
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την άχνη, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. Κόβω σε μικρούς κύβους το παγωμένο βούτυρο και το τρίβω μέσα στα στεγνά υλικά μέχρι να φτιάξω ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να ενωθούν όλα μαζί. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Ανοίγω πιέζοντας με τον πλάστη, σε λεπτό φύλλο. Κόβω με ένα τσέρκι διαμέτρου 12 εκ., τέσσερις δίσκου τους οποίους τοποθετώ σε αντίστοιχες φόρμες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, ή μπορώ να την αφήσω ολόκληρη και να την μεταφέρω σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Step 3 Τοποθετώ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα στις τάρτες και γεμίζω με ρύζι. Ψήνω τις τάρτες για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-7 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις τάρτες από τις φόρμες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα: Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω να μαλακώσουν. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα 100 ml κρέμας γάλακτος και την άχνη και χτυπάω σε απαλή σαντιγί. Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνω την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνω τις ζελατίνες καλά στυμμένες. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Step 5 Αφρατεύω το τυρί κρέμα με το σύρμα και το προσθέτω στον κάδο με την σαντιγί. Ανακατεύω απαλά. Βάζω τις παγωμένες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Τοποθετώ ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στον κάδο με τις κρέμες και ρίχνω εκεί τον πουρέ φράουλας. Ανακατεύω με ένα κουτάλι για να περάσει ο πουρές φράουλας.
  • Step 6 Προσθέτω το μείγμα με τις ζελατίνες και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά. Αδειάζω την ροζ κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Step 7 Συναρμολόγηση: Γεμίζω τις κρύες τάρτες με την ροζ κρέμα και διακοσμώ με κόκκινα φρούτα, μικρές μαρέγκες και λουλουδάτα ζαχαρωτά.

Related Posts

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…