Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO

ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO

ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ PELEANO

: 2
: 25 min
: 35 min
           
: 30 min

O λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, ως η «τροφή των θεών». Χάρη στη λεπτή, μοναδική του γεύση αγαπήθηκε πολύ από όλους τους λαούς. Σε συνδυασμό με το άρωμα του Peleano γίνονται ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, ελαφρύ και γευστικό.

Ingridients
  • 3 ώριμοι λωτοί, ώριμοι αλλά όχι λιωμένοι
  • 250 ml Peleano A Sparkling Tale, με αρώματα λουλουδιών
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τους λωτούς και τους κόβω στα τέσσερα. Βάζω τα κομμάτια σε ένα μπολ και ραντίζω με το Peleano. Σκεπάζω το μπολ και τα αφήνω να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Step 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 16 εκ. (μετράμε τον πυθμένα και όχι την περίμετρο εκεί που καταλήγουν τα τοιχώματα) που μπορεί να μπει και στο φούρνο, απλώνω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Βγάζω τα κομμάτια των λωτών από τη μαρινάδα τους και τα τοποθετώ στο τηγάνι, το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση, στριμωχτά. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα (περίπου 15 λεπτά). Ραντίζω με το peleano που είχα μαρινάρει τους λωτούς και δυναμώνω τη φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να αρχίσει και πάλι να δένει η καραμέλα.
  • Step 3 Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και σκεπάζω τους λωτούς με το φύλλο σφολιάτας, σπρώχνοντας τις άκρες του να μπουν στα τοιχώματα του τηγανιού και να «αγκαλιάσουν» τα φρούτα. Τρυπάω ελαφρά με ένα πηρούνι και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
  • Step 4 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζω σε ένα πιάτο και σερβίρω με παγωτό βανίλια.

Related Posts

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.