Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 2 hr

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • Για την γκανάζ
  • 120 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • Λίγο θαλασσινό αλάτι
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι τα θρυμματίζω και προσθέτω σταδιακά το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν σε μια πυκνή πάστα. Αδειάζω την πάστα σε μια φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, διαμέτρου 22 εκ. Πιέζω την πάστα για να καλύψει την βάση και περίπου 1½ εκατοστό από τα τοιχώματα. Σκεπάζω την ταρτιέρα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο.
  • Step 2 Για την κρέμα: Βάζω το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά. Το καβουρδίζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε ένα ταψάκι. Το αφήνω να κρυώσει.
  • Step 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και μόλις ενωθούν στο μίγμα προσθέτω το καβουρδισμένο αλεύρι και τη σοκολάτα. Χτυπάω καλά μέχρι να ενωθούν και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Χτυπάω όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
  • Step 4 Αδειάζω την κρέμα στην κρύα τάρτα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Step 5 Για την γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά και την αδειάζω επάνω στην κρύα τάρτα. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και αφήνω την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Related Posts

ΚΑΡΠΟΥΖΙ… Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

ΚΑΡΠΟΥΖΙ… Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι δεν γίνεται! Το ζουμερό, υπεραγαπημένο φρούτο δροσίζει, ενυδατώνει τον οργανισμό, είναι ένα κορυφαίο διουρητικό και βέβαια η γεύση του είναι ταυτισμένη με καλοκαιρινό απόγευμα ή βραδάκι, στον κήπο ή τη βεράντα, μετά το τέλος μιας ζεστής μέρας.  Για να μην αναφέρω τις […]

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

Είναι το τέλειο κέικ για ένα brunch ή για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα ή το σουμάκ.