Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.

Ingridients
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • Για το σιρόπι:
  • 500 ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Για την αμυγδαλόπαστα:
  • 150 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • Για την επιφάνεια:
  • 2 αχλάδια αμπάτε φέτελ
  • 20 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 20 γρ. βούτυρο LURPAK, λιωμένο
  • Ζάχαρη ακατέργαστη
Instructions
  • Step 1 Για τα αχλάδια: Βάζω σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πλένω τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσω τι φλούδα τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που βράζει. Τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να κρυώσουν. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια, χωρίς να χαλάσω το σχήμα του αχλαδιού.
  • Step 2 Για την αμυγδαλόπαστα: Σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πάστας και δουλεύω με σπάτουλα ή με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Step 3 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω το φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντάς το στις πτυχώσεις της ταρτιέρας. Αδειάζω την αμυγδαλόπαστα στην ταρτιέρα και την απλώνω με ένα κουτάλι για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
  • Step 4 Μεταφέρω τα αχλάδια με μια σπάτουλα και τα τοποθετώ στην επιφάνεια της αμυγδαλόπαστας. Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.
  • Step 5 Μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στις αντιστάσεις. Αλλάζω τη ρύθμιση του φούρνο σε αερόθερμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.