Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

ΤΑΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.

Ingridients
  • 400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα
  • 1 φύλλο σφολιάτας ZYMH ΨΑΧΝΩΝ
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 1 φύλλο ζελατίνης
  • Βούτυρο LURPAK για επάλειψη
Instructions
  • Step 1 Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη ταρτιέρα 12×30 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Bγάζω το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στην ταρτιέρα και την στρώνω για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση σφολιάτα περισσεύει και καλύπτω τα κενά που υπάρχουν στις άκρες της ταρτιέρας.
  • Step 2 Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει, σκεπάζω με ένα αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φακές ή ρύζι. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Step 3 Βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Εφαρμόζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στύβω καλά τη ζελατίνη, την ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά.
  • Step 4 Αδειάζω την κρέμα στην ψημένη και κρυωμένη τάρτα και στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Κυριακάτικο φαγάκι που είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους. Φυσικά, τις μελιτζάνες μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά εγώ σας προτείνω μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς περιττά λάδια.

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.