Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Οι βανίλιες μοιάζουν με τα δαμάσκηνα αν και είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος. Έχουν όμως εξαιρετικό άρωμα, περισσότερη γλύκα και έντονη γεύση. Θα τις βρείτε στις λαϊκές αγορές σε διαφορετικές ποικιλίες και μεγέθη. Διαλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο.

Ingridients
  • 10-12 ώριμες βανίλιες
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 90 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη φόρμα
  • Αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια, υγρή
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τις βανίλιες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε φετάκια χωρίς να τις καθαρίσω. Βουτυρώνω πολύ καλά μια βαθιά ταρτιέρα 22×22 εκ. (αν έχετε στρογγυλή με αποσπώμενη βάση μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το ξεφορμάρετε ακόμη πιο εύκολα). Στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω καλά.
  • Step 2 Πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη και ραντίζω με βανίλια. Στρώνω τις φέτες βανίλιας με τέτοιο τρόπο ώστε η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και αφήνω στην άκρη.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Βάζω το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω σταδιακά ένα ένα τα αυγά και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα επάνω στις στρωμένες βανίλιες και ισιώνω με ένα κουτάλι για να είναι παντού ισόπαχο. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Step 5 Αποσύρω την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ

Το αργίτικο πεπόνι (με καταγωγή από την Αργολίδα) είναι πολύ αρωματικό πεπόνι με μακρουλό σχήμα και μυτερές άρκες. Το άνυδρο πεπόνι Πάρου ή αλλιώς «μπανάνα» είναι μια ξερική ποικιλία με σφιχτή σάρκα και βαθύ πορτοκαλί χρώμα…

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Το τέλειο, καλοκαιρινό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα γεμάτη ενέργεια ή για ένα κυριακάτικο brunch που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.