Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ

: 12-15
: 30 min
: 55 min
           
: 3 hr

Καλοκαιρινό μεζεδάκι με ελαφριά μους ντομάτας. Ότι πρέπει για να συνοδέψει τα δροσερά κοκτέιλ σας.

Ingridients
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ με γιαούρτι
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φύλλα ζελατίνας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα ντοματίνια για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 2 Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Κόβω σε τετράγωνα ή σε κύκλους και τα μεταφέρω σε βουτυρωμένα τσέρκια. Πιέζω με τα δάχτυλά μου να κολλήσουν καλά και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 3 Για την μους: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 4 Πλένω καλά τις ντομάτες, τις κόβω στα τέσσερα και τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σκορπίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις ντομάτες για 15-20 λεπτά.
  • Step 5 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και ρίχνω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτω το σχοινόπρασο. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν εντελώς και αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτω τον γλυκάνισο, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζω για 15 λεπτά.
  • Step 6 Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Τα στοίβω καλά με τα χέρια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς και αποσύρω από την φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  • Step 7 Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το σύρμα (ή στο μίξερ) σε σφιχτή σαντιγί. Πετάω τον αστεροειδή γλυκάνισο από την σάλτσα και την ρίχνω λίγη λίγη στην σαντιγί, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Step 8 Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την μους στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Step 9 Μεταφέρω την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τα ταρτάκια.
  • Step 10 Στολίζω με τα ντοματίνια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…