Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 6
: 20 min
: 15 min

Αν σερβίρετε το φαγητό σε παιδιά ή αν δεν θέλετε να βάλετε αλκοόλ στο φαγητό, μπορείτε απλά να παραλείψετε το ούζο. Ετσι κι αλλιώς οι γαρίδες θα έχουν ανάλογη γεύση και άρωμα από το γλυκάνισο.

Ingridients
  • 18 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι γλυκάνισου (ή μάραθου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ούζο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 160 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Instructions
  • Step 1 Βάζω τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σκόρδο, το κύμινο, το γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τις γαρίδες να μαριναριστούν, όσο ετοιμάζω την υπόλοιπη συνταγή.
  • Step 2 Βράζω τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχω ρίξει ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις στραγγίζω (κρατάω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από το νερό που τις έβρασα), τις ξεπλένω με καυτό νερό (όχι με αυτό που τις έβρασα) και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
  • Step 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους και την κάππαρη και σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ. Σβήνω με το ούζο (αν το χρησιμοποιήσω) και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Step 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που άφησα κατά μέρος το αδειάζω στο τηγάνι με τις γαρίδες. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα στις στραγγισμένες ταλιατέλες. Σερβίρω αμέσως και σε ξεχωριστό μπολ βάζω το τριμμένο τυρί.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe