Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΖΙΝ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΑΖΙΝ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΑΖΙΝ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Ταζίν είναι ένα μεγάλο και πήλινο σκεύος με ψηλό, κωνικό καπάκι, αλλά έτσι ονομάζονται και τα φαγητά που μαγειρεύονται εκεί. Είναι το χαρακτηριστικότερο σκεύος της μαροκινής κουζίνας και αξίζει να το αναζητήσετε για να μαγειρέψετε αλλά και να σερβίρετε εκεί το φαγητό. Μπορείτε να το σερβίρετε με απλό πιλάφι αλλά και με κουσκούς.

Ingridients
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 1 πρέζα σκόνη σαφράν
  • φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή καλύτερα σε ένα σκεύος ταζίν ή σε ένα γουόκ), ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω με το τζίντζερ, το κύμινο, την πάπρικα και το σαφράν, ρίχνω και λίγο αλάτι, ανακατεύω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους και προσθέτω 2 νεροπότηρα νερό. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Για τους κεφτέδες: Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο την πάπρικα, το κύμινο και αλάτι ζυμώνω καλά τα υλικά για 5 – 6 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθω μικρά κεφτεδάκια.
  • Step 3 Για το ταζίν: Τακτοποιώ τα κεφτεδάκια στο σκεύος με το μείγμα κρεμμυδιών, σε δύο στρώσεις. Προσθέτω το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σείω λίγο το σκεύος για να απλωθούν τα υλικά. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζω με το καπάκι του και μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 – 6 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος.