Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τέλειο κρουτόν από κουλούρι…

Τέλειο κρουτόν από κουλούρι…

Ωραία λοιπόν, αγοράσατε δυο τρία λαχταριστά και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης, απολαύσατε το ένα αλλά περίσσεψαν άλλα δυο και την επόμενη μέρα θα έχουν μαλακώσει και μπαγιατέψει. Μη σκάτε! Αυτό είναι το ζητούμενο! Το κουλούρι γίνεται το πιο νόστιμο και τραγανό κρουτόν. Πώς; Ακολουθήστε αυτά τα 4 απλά βήματα και θα με θυμηθείτε!
1. Κόψτε το μαλακό κουλούρι σε φετούλες με πάχος περίπου 2 εκ.
2. Απλώστε τις ξαπλωτά σε ένα ταψάκι, σε μονή στρώση.
3. Πασπαλίστε τις με αλάτι (αν είναι χοντρό , ακόμη καλύτερα), και λίγη ξερή ρίγανη και ραντίστε με λίγο λαδάκι.
4. Ψήνετε στο γκριλ, για 3 – 4 λεπτά (να παρακολουθείτε από κοντά γιατί αρπάζουν εύκολα). Μόλις ροδίσει η πάνω πλευρά βγάζετε το ταψί, γυρίζετε τα φετάκια και ψήνετε για άλλα 1 – 2 λεπτά.
Χρησιμοποιήστε τα πεντανόστιμα αυτά κρουτόν σε σαλάτες, σούπες κάθε είδους (κυρίως βελουτέ), συνοδέψτε γιαούρτι για ένα ελαφρύ δείπνο ή όπου αλλού θέλετε!


Related Posts

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια.

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΠΡΙΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΜΠΡΙΟΣ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Ένα κουλούρι σκέτος αφρός. Το τέλειο σνακ για το σχολείο των παιδιών ή το γραφείο σας με το έντονο άρωμα του βουτύρου να κυριαρχεί.