destination taste!

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

: 4-6
: 25 min
: 40 min
           
: 30 min

Το φαγόπυρο είναι ένα «ψευτοδημητριακό», πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Σε συνδυασμό με το λεπτεπίλεπτο αλεύρι ρυζιού, μας δίνει ένα ζυμαράκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ζυμάρια με σταρένιο αλεύρι.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 120 γρ. αλεύρι ρυζιού
  • 80 γρ. αλεύρι φαγόπυρο
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 8 μεγάλα λευκά μανιτάρια
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι ρυζιού
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 350 ml γάλα
  • 75 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Ετοιμάζω τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι ρυζιού και φαγόπυρου, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύω καλά με τα χέρια και προσθέτω λίγο λίγο κρύο νερό, για να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Φτιάχνω μια μικρή μπάλα και την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη. Την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 2 Μετά από 30 λεπτά, προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και λαδώνω ελαφρά δύο ταρτιέρες 14-16 εκ. ή 1 μεγάλη με διάμετρο 22-24 εκ.
  • Step 3 Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζω σε 2 κομμάτια. Ανοίγω με τον πλάστη, το κάθε κομμάτι σε φύλλο με διάμετρο 16-18 εκ. και τα στρώνω στις ταρτιέρες. Με ένα πιρούνι τρυπάω τη ζύμη διάσπαρτα σε κάθε φόρμα.
  • Step 4 Ετοιμάζω τη γέμιση: Καθαρίζω τα μανιτάρια με ένα νωπό πανάκι και τα κόβω σε φέτες.
  • Step 5 Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια.
  • Step 6 Βάζω 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κοτόπουλο και σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα κομμένα μανιτάρια και συνεχίζω το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω στην άκρη.
  • Step 7 Σε μια κατσαρόλα βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το αλεύρι ρυζιού και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνω σταδιακά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύω καλά.
  • Step 8 Μοιράζω τα σοταρισμένα κομμάτια κοτόπουλου με τα μανιτάρια στις φόρμες με τη ζύμη και καλύπτω με την κρέμα.
  • Step 9 Ψήνω τις τάρτες για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Step 10 Μόλις τις βγάλω από το φούρνο, τις αφήνω για λίγο να κρυώσουν και τις ξεφορμάρω επάνω σε σχάρα.
  • Step 11 Τις σερβίρω χλιαρές ή κρύες με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Related Posts

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ

Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά τριμμένα και μπαχαρικά.

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.