Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

: 6-8
: 2 hr
: 50 min

Η τάρτα αυτή, είναι μια πολύ καλή πρόταση για όσους δεν τρελαίνονται για το μπρόκολο. Σε συνδυασμό με τα διάφορα τυριά γίνεται μοναδική.

Ingridients
  • Για τη ζύμη μπριζέ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
  • 50 ml γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο για τη φόρμα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γρ. μπρόκολο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 150 γρ. ανθότυρο, τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι
  • διάφορα πιπέρια φρεσκοτριμμένα
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Step 2 Τοποθετώ το βούτυρο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και με τη βοήθεια ενός πλάστη το μαλακώνω. Εν συνεχεία, το μεταφέρω στο μπολ με το αλεύρι και προσθέτω τoν κρόκο, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και δουλεύω ελαφριά το μίγμα με τα δάχτυλα, και όχι για πολύ ώρα μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τη μαζεύω σε μια μπάλα, την τυλίγω σε πλαστική μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα. Για να την χρησιμοποιήσω την βγάζω από το ψυγείο και την αφήνω μια ώρα πριν την στρώσω στην ταρτιέρα.
  • Step 3 Για τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τα μπουκετάκια του μπρόκολου χωρίς το σκληρό κοτσάνι, και τα βράζω για 20 λεπτά.
  • Step 4 Κρατάω 3 – 4 μπουκετάκια για το τέλος και λιώνω το υπόλοιπο μπρόκολο με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.
  • Step 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 6 Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, προσθέτω τα τυριά, το λιωμένο μπρόκολο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Ανακατεύω πολύ καλά και δοκιμάζω για το αλάτι.
  • Step 7 Ανοίγω με τον πλάστη το ζυμαράκι και το τοποθετώ στη βουτυρωμένη ταρτιέρα. Κυλάω απαλά τον πλάστη πάνω από το ζυμάρι για να αφαιρέσω το περίσσευμα της ζύμης.
  • Step 8 Αδειάζω τη γέμιση πάνω τη ζύμη και στολίζω με τα μπουκετάκια μπρόκολου που έχω κρατήσει.
  • Step 9 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45 – 50 λεπτά.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]