Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

: 6-8
: 1 hr
: 45 min

Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό το λαχταριστό μείγμα αγκαλιασμένο από αφράτη και ροδοψημένη ζύμη σε μια τάρτα… υπερπαραγωγή, γιορτινά σερβιρισμένη με πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα κόκκινων φρούτων! Ειλικρινά, μπορείτε να αντισταθείτε;

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • Για τη γέμιση
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο βιολογικό καρότο, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα Κρήτης πικάντικη, τριμμένη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γιαουρτόκρεμα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκό μπούκοβο
  • Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
  • 300 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (θα τα βρείτε στους καταψύκτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά στα ρώσικα μπακάλικα)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 – 3 σταγόνες Ταμπάσκο (προαιρετικά)
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά ένα τετράγωνο και βαθύ ταψάκι με πλευρά 20 – 22 εκ. περίπου ή μια στρογγυλή ταριέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ. Στρώνω με προσοχή το φύλλο ζύμης, εφαρμόζοντάς το καλά στις γωνίες του ταψιού και στα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά.
  • Step 2 Για τη γέμιση: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τον κιμά για 6 – 8 λεπτά, μέχρι να αλλάξει όλος χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτω το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 5 – 6 λεπτά. Τέλος, ρίχνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10 – 12 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και ο κιμάς να μείνει με το λαδάκι του. Προσθέτω το μαϊντανό, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει για λίγο, προσθέτω τη φέτα, τη γραβιέρα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά.
  • Step 3 Για τη γιαουρτόκρεμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά και αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Step 5 Βγάζω το ταψάκι με τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και σκορπίζω την τριμμένη φρυγανιά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Η φρυγανιά προστατεύει τη ζύμη από τα υγρά της γέμισης για να μην λασπώσει. Γεμίζω τη βάση με το μείγμα του κιμά και τον καλύπτω με τη γιαουρτόκρεμα, την οποία ισιώνω καλά με ένα κουτάλι.
  • Step 6 Ψήνω την τάρτα για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η επικάλυψη να αποκτήσει μια χρυσαφένια και γυαλιστερή κρούστα.
  • Step 7 Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Step 8 Σερβίρω την τάρτα χλιαρή και συνοδεύω κάθε μερίδα με λίγη από τη σάλτσα.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]