Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 3 hr 30 min

Για το σερβίρισμα θα σας πρότεινα να ραντίσετε με λίγο σιρόπι βύσσινο που ταιριάζει πολύ με την γιαουρτένια γεύση της τάρτας.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι από βύσσινο
  • 40 γρ. φιστίκια ανάλατα, καθαρισμένα
  • Για την γέμιση
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 150 γρ. πουρέ κόκκινων φρούτων (φρέσκων ή κατεψυγμένων)
  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα (μύρτιλλα, ράσμπερι, μπλούμπερι κ.λπ.), για την επιφάνεια
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβω σε σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Στρώνω με μεμβράνη μια παραλληλόγραμη φόρμα για τάρτες και αδειάζω το μίγμα των μπισκότων. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Ραντίζω με το σιρόπι βύσσινο και σκορπίζω τα φιστίκια.
  • Step 2 Για την γέμιση: Βάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και της αφήνω να μαλακώσουν. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνω τα 50 ml κρέμα γάλακτος. Στύβω τις ζελατίνες, τις ρίχνω στο μπρίκι με την καυτή κρέμα και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
  • Step 3 Βάζω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω το γιαούρτι και το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη μισή ποσότητα κρέμα στην άδεια τάρτα και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 4 Ρίχνω στην άλλη μισή κρέμα τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω καλά. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και αδειάζω την ροζ κρέμα. Ισιώνω καλά και στολίζω με τα κόκκινα φρούτα.
  • Step 5 Βάζω την τάρτα για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Related Posts

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Ένα ψωμί διαφορετικό από όσα γνωρίζετε που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ζύμη πίτσας με προζύμι και το ζωμό των παντζαριών να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε τη ζύμη.

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ PELEANO

Το κλασσικό κι αγαπημένο κέικ μαρμπρέ, παίρνει χρώμα αλλά και άρωμα με πορτοκάλι. Απολαύστε το με δροσερό Peleano Sparkling Tale Rose.