Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 3 hr 30 min

Για το σερβίρισμα θα σας πρότεινα να ραντίσετε με λίγο σιρόπι βύσσινο που ταιριάζει πολύ με την γιαουρτένια γεύση της τάρτας.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας σιρόπι από βύσσινο
  • 40 γρ. φιστίκια ανάλατα, καθαρισμένα
  • Για την γέμιση
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 150 γρ. πουρέ κόκκινων φρούτων (φρέσκων ή κατεψυγμένων)
  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα (μύρτιλλα, ράσμπερι, μπλούμπερι κ.λπ.), για την επιφάνεια
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβω σε σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο και ανακατεύω καλά. Στρώνω με μεμβράνη μια παραλληλόγραμη φόρμα για τάρτες και αδειάζω το μίγμα των μπισκότων. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Ραντίζω με το σιρόπι βύσσινο και σκορπίζω τα φιστίκια.
  • Step 2 Για την γέμιση: Βάζω τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και της αφήνω να μαλακώσουν. Σε ένα μπρικάκι ζεσταίνω τα 50 ml κρέμα γάλακτος. Στύβω τις ζελατίνες, τις ρίχνω στο μπρίκι με την καυτή κρέμα και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν.
  • Step 3 Βάζω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω το γιαούρτι και το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη μισή ποσότητα κρέμα στην άδεια τάρτα και βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 4 Ρίχνω στην άλλη μισή κρέμα τον πουρέ κόκκινων φρούτων και ανακατεύω καλά. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και αδειάζω την ροζ κρέμα. Ισιώνω καλά και στολίζω με τα κόκκινα φρούτα.
  • Step 5 Βάζω την τάρτα για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Related Posts

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιταλικό ψωμί, που προσφέρεται σαν σνακ και μπορεί να στολιστεί με ότι λαχανικό έχετε στο ψυγείο. Είναι η «μητέρα» της σημερινής γνωστής μας πίτσας και μπορεί να την φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: #ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, από το 1932 μας προσφέρει Ελληνικά ζυμαρικά υψηλής ποιότητας και άριστης γεύσης, σε πάνω από 80 διαφορετικά σχήματα. Παρασκευάζονται με αγάπη και φροντίδα από 100% σιμιγδάλι επιλεγμένου σκληρού σιταριού της μητρικής εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ στις υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής της εταιρείας και […]