Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τάρτα με καραμελωμένα παντζάρια

Τάρτα με καραμελωμένα παντζάρια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
40΄ 45΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Αθήνα
Υλικά Εκτέλεση
Για τα παντζάρια

  • 1½ παντζάρια μικρού μεγέθους καθαρισμένα
  • λίγο χοντρό αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

Για την τάρτα

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 100 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 100 ml αριάνι
Για τα παντζάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω στον πάγκο της κουζίνας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω απλώνω ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Ρίχνω όλα τα παντζάρια πασπαλίζω με λίγο χοντρό αλάτι και ραντίζω με ελαιόλαδο. Τυλίγω το πακέτο σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνω τα παντζάρια για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι εντελώς.

Για την τάρτα: Στρώνω ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ακουμπάω επάνω ένα τσέρκι 20 cm. Τοποθετώ τα παντζάρια το ένα δίπλα στο άλλο όσο πιο κοντά γίνεται για να καλύψω τα περισσότερα κενά. Σφηνώνω ανάμεσα τα μυρωδικά, πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ραντίζω με το ζουμάκι που έχουν αφήσει τα παντζάρια στο ταψί, την κρέμα βαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζω με το φύλλο κουρού πιέζοντας με τα δάχτυλα μου ώστε να σκεπάσει καλά τα παντζάρια και να βυθιστεί αρκετή ζύμη στα πλάγια. Ψήνω την τάρτα για 45 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.
Βγάζω την τάρτα από το φούρνο και την αφήνω για 20 λεπτά να κρυώσει λίγο. Την αναποδογυρίζω με προσοχή σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με 2-3 κουταλιές αριάνι.


Related Posts

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Εύκολες και γρήγορες τάρτες με τα φθινοπωρινά κυδώνια. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να «τρίψετε» ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.