Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ COTTAGE CHEESE

: 6-8

Αν τα παιδιά δυσκολεύονται να φάνε τα βλήτα, αυτή είναι η ιδανική συνταγή να τα δοκιμάσουν. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν.

Υλικά
  • Για την τάρτα
  • 1 δόση ζύμης μπριζέ για τάρτες (ή 1 έτοιμο φύλλο κουρού για τάρτες, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. βλίτα (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα και χονδροκομμένα
  • 4 βιολογικά αυγά
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 συσκευασία τυρί Cottage (225 γρ.)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένη
  • 1 μέτρια, ώριμη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματίζω τα βλίτα για 3 – 4 λεπτά (από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση). Τα βγάζω με μια πιρούνα, τα βάζω σε σουρωτήρι και τα ξεβγάζω με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει το έντονο πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζω καλά και μετά τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το γάλα, το Cottage και τη φέτα.
  • Βήμα 3 Ανακατεύω καλά το μείγμα, προσθέτω τα στραγγισμένα βλίτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Για την τάρτα: Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο μια ταρτιέρα (ή ένα ρηχό, στρογγυλό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. και στρώνω εκεί τη ζύμη μπριζέ (ή το φύλλο κουρού), εφαρμόζοντάς τη καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαιράκι κόβω τα περισσεύματα από τα χείλη του σκεύους. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνω από πάνω τις φέτες ντομάτας.
  • Βήμα 5 Ψήνω την τάρτα για 45 – 50 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Τη σερβίρω χλιαρή ή κρύα.