Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4-6
: 10 min
: 40 min

Γρήγορα και εύκολη πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε παιδικά πάρτι και μαζώξεις. Αρκεί να έχετε τη σφολιάτα και με λίγα υλικά θα εντυπωσιάσετε.

Ingridients
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου Ζύμη Ψαχνών
  • 60 γρ. Μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. χαβιάρι πιπεριάς (καυτερό), Μπέλλης
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου. Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
  • Step 2 Με ένα μαχαίρι απλώνω το χαβιάρι πιπεριάς στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου. Σκορπίζω τη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και αρκετό δυόσμο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.
  • Step 3 Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με χαβιάρι) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα. Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες. Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
  • Step 4 Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια της πίτας και ψήνω για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω την πίτα, σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Related Posts

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

Τραγανά πιτάκια με κολοκύθα, κινόα και μοτσαρέλα

15´ 25´-30´ 18-20 πιτάκια – [printfriendly]   [email protected] με την Ντίνα – 24/11/2017 Υλικά Εκτέλεση Για τη γέμιση 500 γρ. κολοκύθα, τριμμένη και στιμμένη καλά 150 γρ. κινόα, μουλιασμένη για μισή ώρα σε ζεστό νερό 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella 30 γρ. κολοκυθόσπορους ¼ ματσάκι […]

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.