Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…

Ingridients
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 30 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 500 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φετάκια
  • 300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 100 γρ. δημητριακά βρώμης μούσλι ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 αυγό
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-26 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Κόβω τα βερίκοκα σε φετάκια. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα.
  • Step 2 Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Απλώνω στο κέντρο μια «γραμμή» αρκετό τυρί κρέμα και πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας. Στο επάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας κάνω μια «γραμμή» με μαρμελάδα. Στο κάτω μέρος με τη μαρμελάδα στρώνω μια σειρά κομμένα βερίκοκα ενώ στο πάνω μέρος, σκορπίζω λίγα δημητριακά βρώμης.
  • Step 3 Γυρίζω μέρος με τα βερίκοκα, καλύπτοντας τη λωρίδα του τυριού. Γυρίζω και το επάνω μέρος με τα δημητριακά και καλύπτω τα άλλα δύο κομμάτια σχηματίζοντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε κομμάτια των 2 εκατοστών και τα τοποθετώ (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω) μέσα στο ταψάκι, κυκλικά.
  • Step 4 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω όλη την βερικοκόπιτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Είναι εύκολη η συνταγή αλλά χρειάζεται υπομονή για το καθάρισμα στα κάστανα. Αν δεν θέλετε την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπαχάρια της αρεσκείας σας.



Subscribe