Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

: 4
: 10 min
: 20 min

Αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε το συκώτι, μουλιάζοντάς το σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας».

Ingridients
  • 400 γρ. συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο σε φέτες
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 80 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φετούλες
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 80 ml κρασί λευκό
  • 400 ml ζωμό κρέατος
  • Χυμό και ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Κόβω το συκώτι σε λεπτές λωρίδες. Τις αλατοπιπερώνω και τις πανάρω πρώτα στο λευκό αλεύρι, τις βουτάω στο χτυπημένο αυγό και τις πασπαλίζω με το αλεύρι βρώμης. Βάζω το συκώτι στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για να το τηγανίσω.
  • Step 2 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρω τις φετούλες κρεμμυδιού και τις φετούλες μανιταριών.  Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι, αλατοπιπερώνω και σβήνω με το κρασί.  Ρίχνω το ζωμό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  • Step 3 Τηγανίζω σε λίγο ελαιόλαδο τις λωρίδες συκωτιού για 2-3 λεπτά. Σερβίρω το συκώτι με τη σάλτσα μανιταριών.

Related Posts

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το φρέσκο μαγιάτικο της Ελληνικής Ιχθυοκαλλέργειας µε την ταυτότητα FISH FROM GREECE, μεγαλώνει µε φροντίδα, εμπειρία, τεχνογνωσία και υπευθυνότητα στα ιχθυοτροφεία των Μελών της ΕΛΟΠΥ, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.