Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 8-10
: 30 min
: 50 min

Εμφανίσιμος μπακλαβάς με τη σοκολάτα να κάνει τη διαφορά. Κάθε μπουκιά, σκέτη αμαρτία!

Ingridients
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κουβερτούρα 55% πολύ ψιλοκομμένη ή τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο, χωρίς όμως να κάψει
  • 7 φύλλα κρούστας ή Βυρηττού
  • Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού (400 ml) νερό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
Instructions
  • Step 1 Βάζω όλους ξηρούς καρπούς σε ένα άνετο ταψί και τους καβουρδίζω σε δυνατό γκριλ για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνω να κρυώσουν και τους χονδροκοπανίζω στο μπλέντερ ή στο γουδί, σε δόσεις. Τους ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη και αφήνω στην άκρη.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Step 3 Σε μια επίπεδη και καθαρή επιφάνεια απλώνω 1 φύλλο κρούστας και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Το πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνω και αυτό και το πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών. Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα (βουτυρωμένα όλα) και το μείγμα των ξηρών καρπών. Τυλίγω τα φύλλα όλα μαζί σε ρολό, από τη στενή πλευρά, φέρνοντας προς τα μέσα και τις πλαϊνές άκρες ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση. Βάζω το ρολό στο στρωμένο ταψί και το ψήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Step 4 Στο μεταξύ, ετοιμάζω το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω για 8 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), μέχρι να δέσει το σιρόπι. Απομακρύνω το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνω το μέλι και ανακατεύω καλά για να διαλυθεί. Διατηρώ το σιρόπι όσο πιο ζεστό γίνεται.
  • Step 5 Όταν το στρούντελ ψηθεί, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Το περιχύνω με το καυτό σιρόπι. Για να μείνουν τραγανά τα φύλλα, πρέπει πάντα το γλυκό να είναι κρύο ή χλιαρό και το σιρόπι καυτό. Κόβω το στρούντελ σε φέτες και σερβίρω.

Related Posts

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής που ακολουθούμε αλλά και οι «εύκολες» λύσεις που μας έρχονται στο πιάτο (προψημένα φαγητά), στην τηλεόραση (διαφημίσεις), στην πόρτα μας (delivery) μας έχουν κάνει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Ίσως να έχουμε βαρεθεί και το καθημερινό μαγείρεμα και πολλές φορές να καταφεύγουμε […]

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Δοκιμάστε να φτιάξετε την ίδια πίτα αντικαθιστώντας τα δαμάσκηνα με μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, φράουλες… ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσεις σας.