Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Στριφτοπιτάρια με χόρτα & κασέρι

Στριφτοπιτάρια με χόρτα & κασέρι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 30΄ – 35΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 12 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1½ κιλό χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα & σπανάκι)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα χόρτα. Τα χοντροκόβω και τα βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Τα αλατίζω γενναιόδωρα και αρχίζω να τρίβω τα χόρτα για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνω για 15 λεπτά να στραγγίξουν καλά.
Στύβω καλά τα χόρτα και τα μεταφέρω σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα χτυπημένα αυγά, το κασέρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω ένα φύλλο κρούστας επάνω στον πάγκο και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφω κι αυτό. Απλώνω κατά μήκος της μακριάς πλευράς, 4-5 κουταλιές από τη γέμιση και ρολάρω το φύλλο δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Στρίφω το μπαστούνι και να φτιάξω ένα σαλίγκαρο.
Αλείφω με βούτυρο 1 ατομική ταρτιέρα και τοποθετώ εκεί το σαλίγκαρο. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
Μεταφέρω τις ταρτιέρες σε μια λαμαρίνα του φούρνου και αλείφω με λίγο βούτυρο.
Ψήνω τα στριφοπιτάρια για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Related Posts

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΙΝΙ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΣΑΜΠΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ανάλαφρη μους που συνδυάζεται με βουτυράτη και τραγανή, σοκολατένια βάση. Αν δεν έχετε μικρές ταρτιέρες μπορείτε να φτιάξετε σε μεγάλη διάσταση χρησιμοποιώντας μια ταρτιέρα 20-22 εκ.

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια υπέροχη παραλλαγή της κλασικής πίτσας από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η επιλογή της μοτσαρέλας και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή αποθεώνει τη γεύση όση και τη θρεπτική αξία της.