Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 6
: 10 min
: 20 min
           
: 20 min

Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ το κλασικό πέστο βασιλικού μπορεί να δώσει τη θέση του σε άλλο πέστο, δικό σας, φτιαγμένο με όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλετε.

Ingridients
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ξεπαγώνετε το ένα από τα δύο κομμάτια που περιέχει το πακέτο και φυλάτε το άλλο στην κατάψυξη, για άλλη συνταγή)
  • 2 – 3 κουταλιές έτοιμη πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2 – 3 κουταλιές έτοιμο πέστο βασιλικού
  • 1 – 2 κουταλιές ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γκούντα ή έμμενταλ ή πικάντικο κασέρι, τριμμένο
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού, ελαφρώς χτυπημένος
Instructions
  • Step 1 Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε επίπεδη και καθαρή επιφάνεια. Αλείφω το μισό φύλλο με τον πάστα λιαστής ντομάτας και το υπόλοιπο το αλείφω με το πέστο. Αν οι πάστες είναι πολύ πυκνές και δεν αλείφονται εύκολα, τις αραιώνω λίγο με το ελαιόλαδο.
  • Step 2 Πασπαλίζω όλο το φύλλο με το τριμμένο τυρί και το τυλίγω σε αρκετά σφικτό ρολό, κατά μήκος του.
  • Step 3 Κόβω το ρολό με κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) σε φέτες πάχους 1½ εκ. και τις ξαπλώνω σε μια λαμαρίνα (ή σε ένα μεγάλο ταψί), στο οποίο έχω στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Step 4 Αλείφω τη σφολιάτα κάθε φέτας με το χτυπημένο κρόκο και βάζω το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξουν λίγο οι φέτες.
  • Step 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα στριφτάρια για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα. Τα σερβίρω χλιαρά ή ζεστά.