Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Στριφτάρια με ταχίνι & σοκολάτα

Στριφτάρια με ταχίνι & σοκολάτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 15΄ 15΄ – 20΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Εύβοια!
Υλικά Εκτέλεση
  • 6 φύλλα Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
  • 200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι. Απλώνω ένα φύλλο Βηρυτού στον πάγκο και το αλείφω με ταχίνι. Σκεπάζω με ένα δεύτερο και το αλείφω και αυτό. Σκορπίζω αρκετή τριμμένη σοκολάτα. Διπλώνω τα φύλλα στη μέση (από την φαρδιά πλευρά) και μετά τυλίγω σε ρολό. Κόβω σε κομμάτια περίπου 10 εκ. το καθένα.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζω τα στριφτάρια από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω για 5 λεπτά και τα βγάζω σε πιατέλα.
Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρω.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe