15΄ | 15΄ – 20΄ | 4 – 6 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Εύβοια! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για το σιρόπι
|
Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι. Απλώνω ένα φύλλο Βηρυτού στον πάγκο και το αλείφω με ταχίνι. Σκεπάζω με ένα δεύτερο και το αλείφω και αυτό. Σκορπίζω αρκετή τριμμένη σοκολάτα. Διπλώνω τα φύλλα στη μέση (από την φαρδιά πλευρά) και μετά τυλίγω σε ρολό. Κόβω σε κομμάτια περίπου 10 εκ. το καθένα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω τα στριφτάρια από το φούρνο και ραντίζω με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνω για 5 λεπτά και τα βγάζω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρω. |